Hjelp til Norlønn

Finn nyttig informasjon om lønnsbehandling

På denne siden finner du en rekke hjelpeartikler, som kan svare på noen av de spørsmålene du måtte ha når du, som bedriftseier eller regnskapsfører, skal administrere lønn.

Det er enkelt å kjøre lønn i Norlønn. Likevel kan det være nødvendig med litt hjelp innimellom. Her kan du for eksempel finne en steg-for-steg guide til, hvordan du kommer i gang med Norlønn, eller inspirasjon til å bruke nye funksjoner som kan gjøre hverdagen din litt enklere. 

Hvis du allerede har en konto i Norlønn, og trenger hjelp til et spesifikt problem, kan du alltid logge inn og skrive til de flinke folka våre i kundestøtte. De svarer kjapt og profesjonelt på alt du måtte lure på om lønnskjøring i Norlønn. 

Vi tilføyer nye artikler løpende. 

Lønnsadministrasjon (9)

Artikkel

Registrer medarbeidernes startsaldo i Norlønn

Skift av lønnsprogram Lønnsslipp Lønnskjøring Feriepenger

Du har bestemt deg for å bytte lønnssystem, og setter i gang med å opprette en ny konto. Men så kommer du på at du gjerne vil ha med deg noen opplysninger inn i det nye systemet, som er relevante for det inneværende året. Det er her startsaldoen kommer inn i bildet.

Artikkel

Forstå lønnslippen fra A til Å

Lønnsslipp Lønnsguide

Norlønn gir medarbeiderne dine tilgang til deres egne nettbaserte portal, hvor de raskt, trygt og enkelt kan hente ut lønnsslippene sine. Her ser du hvordan lønnsslippen i lønnssystemet vårt typisk ser ut, og får en gjennomgang av de vanligste lønnsartene på lønnsslippen.

Artikkel

Alt du trenger å vite om A-meldingen

A-melding

Som arbeidsgiver har du en del plikter. Én av dem er å rapportere inn opplysninger om dine ansatte og deres inntekter til myndighetene. Dette gjør du med a-meldingen. 

Artikkel

Så enkelt er det å skifte lønnsprogram

Skift av lønnsprogram Lønnskjøring Lønnsguide

Å skulle skifte lønnsprogram kan virke som en tidkrevende og vanskelig prosess for mange. Men det trenger verken ta lang tid eller å lage surr i regnskapet til firmaet ditt.

Artikkel

Opprett bedriften din i Norlønn

Oprettelse av bedrift Lønnsguide

Det krever nesten ingenting av deg å opprette ett eller flere firmaer i kontoen din i Norlønn. Her viser vi deg hvor enkelt det er.

Funksjoner (3)

Artikkel

Korreksjoner i Norlønn

Korreksjon Lønnskjøring Lønnsslipp A-melding

Alle kan gjøre feil. Og når du skal håndtere lønnen til medarbeiderne dine, er det viktig å kunne rette feil i lønnssystemet uten at det gir deg hodebry. Vi viser deg hvordan du enkelt og greit kan lage korreksjoner i Norlønn.   

Artikkel

Korreksjon av lønnsslipp

Korreksjon Lønnskjøring

Kjenner du deg igjen i situasjonen hvor lønnen er kjørt, og alt er klappet og klart for lønnsutbetaling, men plutselig kommer det beskjed om at en medarbeider skulle ha en bonus med i utbetalingen? Eller at du oppdager at det er benyttet feil timelønnssats for en periode?

Artikkel

Så enkelt er det å kjøre lønn

Lønnsguide Lønnskjøring

Vi er opptatt av at lønnssystemet vårt skal være brukervennlig, slik at du som kunde bruker mindre tid og krefter på lønnskjøringen. Her viser vi deg hvor enkelt det er å kjøre lønn i Norlønn.

Personvernforordning - GDPR (1)

Artikkel

I 2018 skal du være klar til å overholde EUs personvernforordning

GDPR Personvernforordning Dataportabilitet Datapolitikk Persondata Databehandleravtale

Alle bedrifter har et arbeid å gjøre når den nye personvernforordningen trer i kraft. Det finnes neppe en virksomhet i Norge som er helt klar til å overholde kravene uten å gjøre visse endringer. 

Feriepenger (1)

Artikkel

Få dreisen på feriepengeutbetalingen

Feriepenger Lønnskjøring

Det kan være vanskelig å forstå seg på feriepengeutbetalingen, både for arbeidsgivere og medarbeidere. Men fortvil ikke. Vi gir deg nyttig informasjon om feriepenger, og viser hvordan du enkelt og problemfritt kan kjøre feriepenger til medarbeiderne dine i Norlønn. 

Sikkerhet (1)

Artikkel

Er det sikkert å bruke et nettbasert lønnsprogram?

Databeskyttelse Persondata Nettbasert system

Det er enkelt og billig med nettbaserte lønnsprogrammer, men er det også sikkert? Norlønn har eksistert som nettsky-løsning siden 2012, og har vært i rivende utvikling siden. 

Skatteregler (1)

Artikkel

Skattereglene for firmagaver til ansatte

Frynsegoder Lønnsguide

Innimellom dukker det opp anledninger der du som arbeidsgiver gjerne vil gjøre litt ekstra stas på medarbeiderne dine og gi dem en gave. Da er det en god idé å vite hvilke skatteregler som gjelder for firmagaver til ansatte.

Tips og triks (1)

Artikkel

Dette må du huske før en årsavslutning

Årsavslutning Korreksjon Lønnskjøring A-melding

Desember betyr juleforberedelser, familietid og planlegging av et nytt år. Men for deg som bedriftseier og arbeidsgiver betyr det også årsavslutning, og å kunne starte det nye regnskapsåret uten feil og problemer.